VegChoco Factory

Maiusta tervislikult ja ilma süümepiinadeta – eestimaine tooršokolaad!

 

EestiTurul.ee platvorm toob kokku mitmeid erinevaid eestimaiseid ettevõtjaid. Meie platvormiga on liitunud VegChoco Factory, kes toodab eestimaist tooršokolaadi.

VegChoco Factory taga on tegus ja andekas Jelizaveta Kudrjašova. Idee valmistada oma enda tooršokolaadi tuli sellest, et olles ise vegan, tundis Jelizaveta puudust piima- ja valgest šokolaadist. “Oli võimalik leida mõningaid šokolaade erinevatest biopoodidest, kuid idee päris enda tehtud tooršokolaadist tundus veelgi ahvatlevamana. Muuhulgas on mul alati olnud huvi magustoitude valmistamise vastu ja nii mõtlesingi asja enda kätte võtta ning proovida teha oma šokolaadi!” jutustab Jelizaveta. 

Jelizaveta kirjeldab kogu tooršokolaadi loomisprotsessi kui meditatsiooni – ta valmistab ette hoolikalt valitud ning looduslikud ja puhtad koostisosad, mida tuleb omavahel kokku segada väga kindlas järjekorras. Et saada kõrgekvaliteetset tooršokolaadi, peab olema väga hoolikas! Suurt rolli mängivad koostisosade omavahel kokkusegamine aga ka õige valmistamistemperatuur. Temperatuuri valik peab olema väga täpne selleks, et šokolaad tuleks krõmpsuv ja et kõik kasulikud ained säiliksid. Tooršokolaadi valmimine võib võtta aega 2-3 päeva.

Jelizaveta loodud looduslikud tooršokolaadid on pikkade katsetuste tulemused: “Tegin palju katseid erinevate koostisosade ja retseptidega selleks, et luua just see maitse ja tekstuur, mis oleks minu meelest ideaalne. Kokku olen loonud üsna suure valiku tooršokolaade ning usun, et igaüks leiab loodud valikust midagi oma maitsele.” Jelizaveta tehtav tooršokolaad on ka väga ökoloogiline: suur osa koostisosadest on toodetud läbi mahepõllumajanduse ning ka pakend, kuhu tooršokolaad pakendatakse, ei sisalda plastikut. Jelizaveta šokolaadid on pakendatud toidupaberi sisse ning kingituste jaoks kasutab ta fooliumit ja kartongist tehtud karpi, mille ta valmistab samuti ise. Kogu VegChoco Factory ettevõte on Jelizaveta töö ja hoole abil loodud.

VegChoco Factory tooteid on Jelizaveta siiani turundanud läbi sotsiaalmeedia ning nendib, et nõudlus kasvab tavaliselt pigem just pühade perioodil. Tooršokolaade on võimalik tellida ka personaalse kaunistusega ning tootearendus käib tal pidevalt – ta unistab erinevatest koostöö võimalustest ning võimalusest pakkuda inimestele tervislikku kuid samas maitsvat maiust, mis sobib inimestele, kes hoolivad oma tervisest, allergikutele, lastele ja isegi diabeetikutele!

 

 

 

 

 

Märksõnad: eesti disain, eesti käsitöö, kodumaine, eesti turg, kodus valmistatud, eestimaine